Rendezvények
Rendezvények
Szórakozás
Szórakozás
Gastroblog
Gastroblog
Fesztiválok
Fesztiválok
35,10,0,50,1
1,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,2,1,1,2,46,15,5,0,1,1,12,0,1
Augusztus 20. - A Balatoni habos mogyoró lett Magyarország tortája
A Harry Potter-láz a vadon élő baglyok vesztét okozhatja Ázsiában
A turisták inváziójától tartanak a horvátországi Vis szigetén, ahol a Mamma Mia 2. részét forgatják
Taylor Swift megnyerte a David Mueller elleni molesztálási pert
Daniel Craig megerősítette: ismét ő játssza James Bondot
A 40 éve elhunyt Elvis Presleyre emlékeznek Budapesten
Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb városa londoni elemzők szerint
Ausztrál kutatók megoldották annak a rejtélyét miként jelentek meg az első állatok a Földön
A Nobel-békedíjas Malala Juszafzai Oxfordban fog egyetemre járni
Nagysebességű vasúti közlekedés köti össze jövő évtől Londont és Skóciát
Albummal és kiállításokkal emlékeznek Magritte-ra Belgiumban
Majsai Gábor sztárvendégekkel ad koncertet Csillebércen
A kiterjesztett valóság segítségével ismerhetnek meg védett állatokat a mosonmagyaróvári Futurában
Szőke Nikoletta Moonglow címmel készítette el új albumát
Négy év elteltével is véd a mogyoróallergia ellen egy új kezelés
Mit nézzünk a moziban?
Egy cornwalli halvendéglő lett az Egyesült Királyság legjobb étterme
Naprakész.info

Olasz és magyar képzőművészek munkáiból nyílt kiállítás a Pesti Vigadóban

Budapest, 2017. augusztus 11. - Olasz és magyar képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás A művészet rétegződései címmel szerdán a Pesti Vigadóban.

A tárlat egy 2015-ös genovai magyar bemutatkozás "viszonzása". Az akkori kiállítás a genovai Art Commission egyesület rendezésében A művészet égtájai: Magyarország-Olaszország címmel nyílt meg a Dózse-palotában.
A kiállító olasz művészek túlnyomó része a két évvel ezelőtti tárlaton is részt vett, míg a magyarok közül csak néhányan állítottak ki a liguriai tárlaton - idézte fel Sulyok Miklós művészettörténész, a budapesti tárlat szerdai megnyitóján
"Az itt látható válogatás különleges szelete a magyar művészetnek, melyet az egyik legnagyobb magyar képzőművész-szövetség és annak elnöke, Simonffy Márta hasított ki a magyar képzőművészet korpuszából" - emelte ki.
Sulyok Miklós kifejtette, hogy a kiállított festményeken, kisplasztikákon és installációkon jelentős szerepet kap az idő és a digitális képalkotás, valamint az elmúlás témája is.
"Az olasz kiállítási anyag, amelyet Virginia Monteverde hozott létre, egy olyan képi világot alkot, amelyben a retinális művészet és a poszt-Duchamp-i irányzat interakcióba lép, csakúgy, mint a hagyomány és a legfejlettebb digitális technológia, a formális pillanat és a tartalomközpontúság" - emelte ki Viana Conti műkritikus.
Mint mondta, a szemlélőt lenyűgözheti a multimédiás ingerözön, és megértheti, miért kell ellenállnia többek közt a szexizmusnak, a diszkriminációnak és a sztereotípiáknak.
A Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége közös tárlatát október 8-ig láthatja a közönség a Pesti Vigadó épületében. MTI

NyomtatásE-mail

0
0
0
s2sdefault

Bakancstúra - Amit feltétlenül látni kell

img1

Megyer hegyi tengerszem

A Sárospatak fölötti Megyer-hegyen lévő tengerszemnél a sziklafalak helyenként 70 méterre magasodnak a víztükör fölé. A tájat emberkéz formálta, a 15. századtól bánya működött itt, ...

img1

Tisza tavi ökocentrum

A Vízi Sétányt Poroszló mellett a tó belső területén találjátok. A víz fölött cölöpökre épített 1500 m hosszú palló- úton kényelmes sétával fedezhetők fel a Tisza-tó természeti értéki.

img1

Hegyestű

A Hegyes-tű egy tanúhegy a Balaton-felvidéken, a Káli-medence keleti peremén. Egy vulkán egykori kráterében jött létre ez az Európában is ritkaságszámba menő, csodás látvány.

img1

Nádasdy kastély

Igazi mesevilág, ez az egyetlen, Tudor-stílusban épült romantikus magyar kastély. A Nádasdy-kastély falai egy örök szerelemnek állítanak emléket Nádasladányban. Gróf Zichy Ilona mindössze 24 éves volt,...

img1

Szalajka völgy

A Bükk hegység és az ország egyik legszebb magashegységi jellegű völgye. Feltétlenül meg kell néznetek a Szalajka-patakot, a Sziklaforrást, a Fátyol-vízesést és a vidék ipari történetét megidéző ...

img1

Tapolcai tavasbarlang

Magyarországon nincs még egy olyan barlang, amit csónakkal járhattok be. A vízen evezve 300 méteren át gyönyörködhettek a feltörő melegvíz alkotta járatokban.

A felhasználói élmények fokozása érdekében az oldal sütiket tartalmaz! Nem fogadom el